dimarts, 15 de novembre del 2016

Teatre de l'Oprimit amb MyHistro!

Us havíeu plantejat mai com seria crear una línia del temps online, fàcil i il·lustrativa? La resposta es troba a My Histro, un programari web dissenyat per a la creació i emmagatzematge d'esdeveniments cronològics organitzats en una línia del temps que, a més, ha incorporat el mapa de Google Maps per situar els fets en l'espai geogràfic! No és genial?

Jo he creat una línia del temps sobre l'evolució de la metodologia teatral del Teatre de l'Oprimit, basada en l'empoderament de les classes oprimides de la societat (dones, desigualtats socials, xenofobia, problemàtiques socials del moment, etc). Sota aquesta premisa es podria dir que aquest tipus de teatre practica l'educació social, doncs el seu objectiu principal és la transformació social mitjançant la visualització d'espectacles basats en la realitat social. És un tipus de teatre educatiu que té com a punt de partida la situació d'opressió de col·lectius que es troben en una situació de vulnerabilitat.
He dividit la història del Teatre de l'Oprimit en 10 apartats, indicant les tècniques de teatre més emprades en aquesta metodologia i informant sobre l'acció social que duu a terme el Teatre de l'Oprimit. Vols saber-ne més? Entra-hi! 


Captura de pantalla de la meva línia del temps. Fotografia pròpia.

MyHistro permet:

  • Crear un ordre cronològic dels fets més importants del moviment teatral
  • Situació geogràfica dels fets amb la visualització del mapa Google Maps 
  • Afegir imatges, vídeos i recursos que enriqueixen i complementen la informació
  • Espai per a escriure informació en cada esdeveniment
  • Compartir la línia del temps amb qui vulguis des d'on vulguis! (Xarxes socials, mail, URL,...)

El seu accés gratuït i la traducció a gran varietat d'idiomes faciliten la utilitat del programa i els passos a seguir per a la construcció de la línia temporal són fàcils! MyHistro és una eina interessant per a emmagatzemar cronològica i geogràficament qualsevol fet històric, esdeveniment important o tema que t'interessi! La interactivitat també caracteritza aquest recurs, i el seu dinamisme fa de la línia del temps un espai d'aprenentatge ràpid i actiu. A què esperes per crear-ne una? 😉

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada